top of page

Delavnica povezovalne komunikacije

Pastel giraffe skin textured background_

Ljudje imamo radi svoje otroke. In pomembno nam je, da smo z njimi v dobrih odnosih, da jih razumemo in podpiramo na njihovi življenjski poti.

Morda veste kaj je razdiralni govor? Veste katere sodbe in prepričanja nosite v sebi? Znate nuditi empatijo sebi in drugim?

Na delavnici povezovalne komunikacije se učimo prepoznavanja svojih občutkov in občutkov pri drugih, ter povezovalnega izražanja ter konstruktivnega reševanja konfliktov.

Model nenasilne komunikacije je zasnoval dr. Marshall Rosenberg z namenom, da bi ljudje znali izraziti svoje občutke in potrebe na način, preko katerega bi (p)ostali povezani.
Tudi pri vzgoji se trudimo, da bi se otroci naučili svoje občutke opisati na pristen, spoštljiv način in prav tako spoštljivo in redno izrekati prošnje glede na svoje potrebe.

POVEZOVALNA KOMUNIKACIJA je več kot zgolj komunikacijski model – je povabilo v soustvarjanje sveta, v katerem je osnova za (so)delovanje globlje razumevanje potreb in vrednot vseh vpletenih; ne pa prisila, zahteve, sram ali krivda. Z ozaveščanjem notranjih vzgibov – kot so potrebe in vrednote – pri sebi in drugih vzpostavimo polje slišanosti in razumljenosti, ki omogoča soustvarjanje rešitev, katere v največji možni meri upoštevajo potrebe vseh vpletenih. Povezovalna komunikacija temelji na pristopu nenasilne komunikacija, ki ga je od sedemdesetih letih 20. stoletja dalje razvijal dr. Marshall R. Rosenberg.

Vabljeni starši in pedagogi

Vodi Marša Jović

Naslednji termini uvodnih delavnic povezovalne komunikacije v Kajžici:

15. in 16.1.2022 - v angleščini 

9. in 10.4.2022

Cena delavnice: 170€ (vključeni prigrizki in kosilo)

bottom of page