Pedokinetika

Razvojni koncept pedokinetika® ali kaj me in kaj nas oblikuje skozi razvojno obdobje

Piše: Andreja Semolič, razvojna utemeljiteljica pedokinetike®

Z razvojnimi učnimi lekcijami pedokinetike® raziskujemo kaj je to otrokova avtentična pot, kako jo odpreti in kako svojega, kot tudi slehernega otroka podpreti na tej poti.

Pedokinetika® nudi številna izhodišča preko katerih se lahko zavedamo kako v praksi vzpostavljamo ljubeč stik preko dotika in premika v vsakodnevni negi svojega otroka vse od rojstva dalje.

Na delavnicah se bomo poglobili v odnos in razvoj novorojenčkom, dojenčkom v lokomotorni fazi in malčkom do 4 let.

Zakaj pedokinetika®?

Razvojni koncept pedokinetika® vključuje pomembno spoznavno zaznavno dejstvo razvojnih potreb. Skozi prakso uči in utemeljuje teoretično razlikovanje dotika, nege, zdrave vspodbude in podpore v zgodnjem razvoju  otroka.

Z obiski učnih lekcij boste razlikovali in dobili uvid v to, da je dotik dvosmerni proces. Kot starš se je potrebno odpreti zavedanju načinov na katere vstopamo v stik z novorojenčkom in kaj z dotikom sprožimo in kaj zapremo.
Skozi pedokinetiko spoznavate globino dotika in kako je dotik vzvod stika skozi premik in osnova nastajanju nevronskih povezav.

Sodelovanje na učnih razvojnih lekcijah pedokinetike izpostavijo kako preko negovanja otroka hote ali nehote vplivamo na dojenčkovo zaznavanje. Načini našega delovanja predstavljajo osnovne informacije otrokovih izkušenj in ne tisto kar vemo o teoriji. Informacije, ki jih naš otrok zaznava preko našega delovanja, so temeljni gradniki sinaptičnih povezav in vhod v vzpostavljanje njihove številčnosti in bogate prepletenosti. Izkušnje dajejo osnovo bogatega mreženja in predstavljajo vir izrabe dane razvojne kapacitete človeka.

Pedokinetika v teoriji in praksi utemeljuje kako se preko gibanja aktivirajo zaznave in informacije o tem, kar pravzaprav tvori in predstavlja odločilen gradbeni člen sinaps. Ta proces gradnje sinaps – sinaptogeneza, predstavlja strukturo otrokovih možganov in možganske krogotoke, kako se le ti povezujejo in vklapljajo v biti in delovati.
 

S pedokinetiko se učimo kako aktivno delujemo, zavestno ali nevede, na aktiviranje stopnje dozorevanja otrokovega živčnega sistema. Z nami se lahko učite Razvojnih Fukcionalnih Prijemov pedokinetike in se seznanjate s potrebnimi spodbudami v obliki vadbe, ki smo jih razvijali vse od l.2003.

Pedokinetika® za igrivo, samosvoje raziskovanje razvoja v družini. Spremljamo razvoj mnogih družin, že več kot desetletje.
SOUSTVARJAJMO ZDRAVO DRUŽBO, KER NAM JE MAR.

Za več informacij nas obiščite ali nam pišite

KAJŽICA, ​Britof 117, 4000 Kranj 

           Tel: 068 169 580             

 e-naslov: nasakajzica@gmail.com

uradne ure: 7:15-16:15

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now