Prehrana

1/1

Sami si kuhamo rastlinsko hrano.

Naši zajtrki so raznoliki: mlečni (iz domačega rastlinskega mleka) - na primer mlečni riž ali prosena kaša na mleku, ali pa si spečemo pirin kruh in naredimo namaz iz semen, velikokrat pa nam telo okrepijo tudi ploščice iz semen in kakava, ki jih osvežimo s sadjem.

 

Za kosilo jemo krepke juhe, kot na primer fižolovo enolončnico z rezanci iz riževe moke, porovo ali špinačno juho z ajdovo kašo.

 

Popoldanske malice so kot naša glavna jed, na primer rižota z brokolijem in ohrovtom ali pa krompir s sladkim rdečim zeljem. Včasih si spečemo tudi domače pecivo slajeno z datlji ali koščkom temne čokolade.

 

Zelenjavo naberemo pri babicah ali pa jo kupimo na tržnici, moko gremo iskat v mlin. Trudimo se, da pridelamo čim manj odpadkov v naših nakupih in, da kupujemo ekološko predelana živila. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now