Herd of Giraffes

Delavnica povezovalne komunikacije

Povezovalna komunikacija oz.

"Žirafščina"

V okviru EVROPSKEGA TEDNA MLADIH z naslovom "PRIHODNOST JE V NAŠIH ROKAH" vas vabimo na dogodek POVEZOVALNA KOMUNIKACIJA MED MLADIMI oz. Naučimo se žirafjega jezika, ki se bo odvil

v četrtek, 27.5.2021, ob 17.00, v prostorih Zavoda Kajžica, na naslovu Britof 117, 4000 Kranj. 

 

Namen delavnice je ozavestiti, da je najbolj razširjen in prisoten način komunikacije v veliki večini primerov obsojujoč, izključujoč in ne odpira prostora za sočutje in sprejemanje v medsebojnih odnosih - potem pa ponuditi možnost usvajanja veščin povezovalne komunikacije, ki tisti razširjen način govora transformira in prinaša v vse odnose več jasnosti, sočutja, povezanosti in miru. 

 

Na brezplačni enourno dogodek vabimo mlade med 13. in 30. letom, ki bi se radi naučili pristopa povezovalne komunikacije in tako širili sprejemanje in sočutje v lokalni in širši skupnosti.


POVEZOVALNA KOMUNIKACIJA je več kot zgolj komunikacijski model – je povabilo v soustvarjanje sveta, v katerem je osnova za (so)delovanje globlje razumevanje potreb in vrednot vseh vpletenih; ne pa prisila, zahteve, sram ali krivda. Z ozaveščanjem notranjih vzgibov – kot so potrebe in vrednote – pri sebi in drugih vzpostavimo polje slišanosti in razumljenosti, ki omogoča soustvarjanje rešitev, katere v največji možni meri upoštevajo potrebe vseh vpletenih. Povezovalna komunikacija temelji na na pristopu nenasilne komunikacija, ki ga je od sedemdesetih letih 20. stoletja dalje razvijal dr. Marshall R. Rosenberg.

 

Na kratko

KAJ: POVEZOVALNA KOMUNIKACIJA MED MLADIMI

KDAJ: četrtek, 27.5.2021, ob 17.00

KJE: ZAVOD KAJŽICA, Britof 117, 400 Kranj

PRISPEVEK: brezplačno

ORGANIZATOR: ZAVOD KAJŽICA v okviru Evropskega tedna mladih

 

Vabljeni!

movit.png
logoti.png
Posnetek zaslona 2021-05-25 172225.jpg

Prijavite se

  • Facebook
Hvala za prijavo!